• Linda Fuller

Lindas gröna smoothie

Ibland vill man bara få i sig bra födoämnen och energi utan att äta en tung måltid. Då kan en smoothie vara ett bra alternativ som dessutom går att förbereda dagen innan och är lätt att ta med sig.


Här är recept på min gröna smoothie. Det är verkligen ingen söt historia men innehåller ganska mycket energi och bra näringsämnen som gör att du står dig länge. Perfekt som frukost eller extra tillskott efter träningspasset.FÖR 2 PORTIONER BEHÖVER DU:


600 ml vatten

100 g hackad spenat

70 g jordgubbar

125 g avokado

1 msk hackad ingefära

1 näve valnötter, ca 25 g

2 skopor (60 g) vassleprotein


Mixa i en blender tills krämig konsistens utan klumpar.


NÄRINGSINNEHÅLL:

Kalorier: 329 kcal per portion

Fetter: ca 19 g

Kolhydrater: ca 9 g

Protein: ca 27 g


Jag använder ofta frysta produkter för att det är lätt att ha hemma och tycker om riktigt kalla smoothies. Men vill man ha färska produkter så går det givetvis lika bra och man kan alltid tillsätta några isbitar för att få den riktigt kall ändå. Vill du ha tunnare konsistens, tillsätt mer vatten.


Jag tycker inte om för söta smoothies och använder ett proteinpulver utan smak. Vill du ha en sötare smak kan du använda dig av ett smaksatt proteinpulver. Vill du ha mer kolhydrater kan du exempelvis tillsätta lite havregryn eller en banan.


Givetvis kan du använda andra nötter än valnötter. Du kan även tillsätta andra frön såsom exempelvis chia eller linfrö. Endast fantasin sätter gränser!


Har du ingen blender kan jag varmt rekommendera att köpa en Blendtec (nej, jag är inte sponsrad). Den är visserligen lite pricy men sååå värt det. Jag har använt min 2469 (!) ggr så slår man ut priset på antal smoothies man gjort utan svordomar så är det billigt!


ENJOY!