- Linda Fuller
En himla god laxlasagne
Idag är det lasagnens dag och det firar vi med ett härligt recept på en enkel och god lasagne med lax och spenat. Det här receptet är fettsnålt men givetvis kan du byta ut produkterna till fetare om du önskar.
Smaklig måltid!

Portioner: 4
Förberedelsetid: 15 min
Tillagningstid: 30 min
Svårighetsgrad: Medel
INGREDIENSER
200 g lax, kallrökt eller varmrökt
200 g spenat
1 st gul lök
1-2 klyfta(or) vitlök
8 st soltorkade tomater, torra, 6-8 styck
2 dl matlagningsgrädde 7%
1 st fiskbuljongtärning
9 st lasagneplattor
500 g keso naturell 4%
1 dl riven ost 17%
INSTRUKTIONER
Strimla lök, vitlök och de blötlagda tomaterna. Fräs det tillsammans med spenat och lax i en gryta. Tillsätt grädde och buljongtärning. Smaka av med salt och peppar. Red ev. av med såsredning. Varva lasagneplattor med laxfyllning och cottage cheese i en ugnsfast form. Strö över osten och tillaga i ugn 225° ca 30 minuter. Servera med sallad.
Receptet motsvarar ca 400 kcal per portion.