• Linda Fuller

En himla god laxlasagne

Idag är det lasagnens dag och det firar vi med ett härligt recept på en enkel och god lasagne med lax och spenat. Det här receptet är fettsnålt men givetvis kan du byta ut produkterna till fetare om du önskar.


Smaklig måltid!



Portioner: 4

Förberedelsetid: 15 min

Tillagningstid: 30 min

Svårighetsgrad: Medel


INGREDIENSER

200 g lax, kallrökt eller varmrökt

200 g spenat

1 st gul lök

1-2 klyfta(or) vitlök

8 st soltorkade tomater, torra, 6-8 styck

2 dl matlagningsgrädde 7%

1 st fiskbuljongtärning

9 st lasagneplattor

500 g keso naturell 4%

1 dl riven ost 17%


INSTRUKTIONER

Strimla lök, vitlök och de blötlagda tomaterna. Fräs det tillsammans med spenat och lax i en gryta. Tillsätt grädde och buljongtärning. Smaka av med salt och peppar. Red ev. av med såsredning. Varva lasagneplattor med laxfyllning och cottage cheese i en ugnsfast form. Strö över osten och tillaga i ugn 225° ca 30 minuter. Servera med sallad.


Receptet motsvarar ca 400 kcal per portion.